NEO, de crypto van de toekomst

NEO is een blockchain en digitale valuta welke is ontwikkeld door het Chinese bedrijf Onchain, gevestigd in Shanghai. De cryptocurrency draagt de naam NEO sinds 24 juli 2017: voor die tijd stond het bekend onder de naam AntShares (ANS).

Een van de bijzondere kenmerken van de NEO blockchain is de ondersteuning voor zogeheten smart contracts, ofwel slimme contracten. Deze zogenaamde smart contracts – in het geval van de NEO blockchain genaamd NeoContracts – maken het mogelijk om toepassingen op de NEO blockchain te programmeren volgens bepaalde logica, zodat processen en transacties geautomiseerd kunnen worden. Deze techniek zien we ook terug in Ethereum (ETH), vandaar dat regelmatig naar NEO gerefereerd wordt als “het Ethereum van China”.

NEO online kopen

Bitvavo is een online handelshuis voor cryptocurrency en zeer populair onder de Nederlandse investeerders. Bitvavo is een uiterst gebruiksvriendelijk systeem, en is technisch gezien echt een hoogstandje.

Bitvavo is snel, goedkoop en bied super veel mogelijkheden. Waar ik erg over te spreken ben is de transactiesnelheid en het dashboard. Je kunt op Bitvavo in één overzicht zien wat je portfolio doet, en kunt eenvoudig munten kopen en verkopen.

Daarnaast ben ik erg te spreken over de klantenservice; antwoord binnen een uur is iets wat je niet vaak ziet bij soortgelijke diensten.